Vælg en side

Byfornyelse bunder i fællesskab

Det er altid lidt af en udfordring når byfornyelse og forsøgsprojekter går fra at være en ide, til at blive ført ud i livet.

Torsdag d. 15. juni 2017 var en særlig dag. Ud over at være Valdemarsdag, den dag, hvor Dannebrog i 1219 ifølge legenden faldt ned fra himlen under et slag ved Lyndanisse i Estland. Herefter vendte kong Valdemar Sejrs krigslykke, og danskerne vandt slaget. Torsdag d. 15. juni holdt vi opstartsarrangement for ByHaven i Vils, og vi var ret spændte på om der overhovedet ville dukke nogen op.

Himlen var høj, den dag på Mors.

Og der skulle arbejdes.

Inge-Lis have overtalt Champost til at sponsorere 3 højbede og et ordentligt læs muld, som stod klar ved vejen, sammen med 16 forskellige store flotte krydderurter. Klar til at blive plantet.

Og der skulle hygges.

Vils Bager havde leveret en ordentlig spand snobrødsdej, Vejerslev Ældrecenter kom med pandekagedej og Britta fra Borgerforeningen havde lavet rabarber saft og mælkebøtte sirup med børnehavebørnene ugen forinden. Der blev hurtigt samlet brænde og tændt ild i bålet.

Og de kom.

Ca. 50 mennesker mødte op og i løbet af nul komma fem, var de 3 højbede tilplantet og der blev grinet, snakket og fortalt anekdoter. Den oprindelige ejer af det hus, som nu er nedrevet, i 53 år, tog det første spadestik, der blev holdt taler og man blev siddende til ved 20 tiden hvor det begyndte at småregne og børnene skulle i seng.

Konklusionen er, at det kan være næsten umuligt at få folk til at melde sig i en arbejdsgruppe, for der er jo sport som ungerne skal til, indkøb og madlavning og den store bagedyst om onsdagen.

Men hvis I tænder et bål og inviterer på snobrød, så kommer folk.

Og skal der også flyttes noget jord og plantes et par bede, så gør vi det.

Sådan er det på Mors, og sådan er det nok også i resten af Danmark.