Vælg en side

byfornyelses forsøg

renovering & motivation

Hvad skal der til for at motivere landets 1,1 mio. parcelhusejere til at energirenovere deres bolig? Det spørgsmål undersøges i dette forsøgsprojekt. 

byfornyelse

Er økonomi den eneste faktor der kan motivere til energirenovering af parcelhuset?

plan og proces har været forsøgsleder for et udviklingsprojekt under byfornyelsesloven om energirenovering af parcelhuset. Med udgangspunkt 1032 parcelhuse i landets største grundejerforening i Skjoldhøjparken i Tilst ved Århus.

Projektet sammenholder vedligeholdelse i en række cases med afdækning af motivationsfaktorer for energirenovering. Målet er at afkode hvad der kan motivere ejerne af landets ca. 1,1 mio parcelhuse til reduktion af energiforbruget.

Det viser sig at økonomi er en vigtig motivationsfaktor, men ikke den eneste!

Derfor er vores bud at energibesparelser skal gøres vedkommende og naturligt indtænkes som attraktioner, både i den daglige boligøkonomi med alt hvad den indeholder af vedligeholdelse, forbedringer, forbrug, forsikringer, renter, skat, ejendomsværdi mm, og måske især i forhold til dagligdagens bo oplevelse for den enkelte parcelhus ejer.

Opdragsgiver: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter
Forfatter: plan og proces

Arkitekt: Seier+Sølvsten
Ingeniør: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
År: 2015

Download hele publikationen her

fokus

Energirenovering er en oplagt løftestang til at løfte parcelhusets arkitektoniske kvalitet

udfordring

Skjoldhøjparken er med sin volumen et godt eksempel område, bygget i perioden 1968 – 1978 og generelt renoveringsmoden. Området er tidligere udnævnt til ”fremtidens slum” men til trods herfor er beboerne godt tilfredse med at bo i området, som undergår et generationsskifte, med nye beboerprofiler.

løsning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nec eros ut libero laoreet sollicitudin. Suspendisse sit amet scelerisque mauris, in tincidunt sem. Nunc elit turpis, interdum sit amet purus at, tempor dictum diam.

Cras ac efficitur quam, ac auctor nibh. Mauris tempor sollicitudin scelerisque. Maecenas tristique erat a ornare scelerisque.